Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

Θα ήθελα να επισημάνω κάτι που έπεσε στην αντίληψη μου και στις 2 τελευταίες μέρες συζητιέται έντονα στο κύκλο  των ηλεκτροδηγών , ως ενεργεία απαξίωσης  από την ΤΡΑΜ προς τους  ηλεκτροδηγούς.

Την ημέρα των Χριστουγέννων η ΤΡΑΜ Α.Ε σε όσους εργάζονταν  και ήταν μακριά από τις οικογένειες τους αυτές τις άγιες μέρες, εθιμοτυπικά τους προσέφερνε ένα γεύμα εργασίας.
Φέτος εγώ όπως και άλλοι συνάδελφοι ηλεκτροδηγοί δουλεύαμε και στους τερματικούς δεν μας έφεραν γεύμα εργασίας , θεωρώντας  ότι λόγω  τις οικονομικής κρίσης μαζί με τις περικοπές των μισθών , έγινε περικοπή και σε αυτό το εθιμοτυπικό γεύμα.   

Την επομένη μέρα όμως έμαθα ότι,  σε άλλα  τμήματα της εταιρείας  προσφέρθηκε το εθιμοτυπικό γεύμα των Χριστουγέννων και στις δυο βάρδιες τους (14:00-22:00 και 22:00-6:00). 

Και ρωτώ…   

Με ποια κριτήρια  η εταιρεία ξεχώρισε τους υπάλληλους και στα υπόλοιπα τμήματα , έδωσε  το εθιμοτυπικό γεύμα των Χριστουγέννων και σε εμάς τους  ηλεκτροδηγούς , δεν προσφέρθηκε τίποτα;

Ζητήθηκε ή δεν ζητήθηκε από το γραφείο δρομολόγησης η  κατάσταση των ηλεκτροδηγών  που εργάζονταν;

Αν δεν ζητήθηκε από την διοίκηση υπάρχει θέμα σοβαρό. 

Εμείς οι ηλεκτροδηγοί δεν είμαστε  εργαζόμενοι της ΤΡΑΜ;  Μήπως η εταιρεία μας θεωρεί κατώτερους υπάλληλους;

Ποιος ή ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι - ανεύθυνοι που έπρεπε να μεριμνήσουν  για τους ηλεκτροδηγούς; 

Ως ηλεκτροδηγός το μονό που έχω να πω είναι ότι, η «παραμέληση των ηλεκτροδηγών » μου δίνει την αίσθηση ότι είναι ενεργεία απαξίωσης προς τους  ηλεκτροδηγούς και  το μονό σίγουρο είναι ότι κάποιος ή κάποιοι ευθύνονται.

Σας ευχαριστούμε, όποιος και αν ευθύνεται για την «εκτίμηση» που μας δείχνετε….

Νικόλαος Γιαννής
Ηλεκτροδηγός Τραμ