Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΩΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΕΝΤΕΚΑΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) και ιδιαίτερα τα δελτία ειδήσεων πρόβαλλαν εκτενώς τα αλυσιδωτά γεγονότα στην Ιαπωνία( Σεισμός, τσουνάμι, ραδιενέργεια) και   μάλιστα  αφιέρωσαν αρκετό  χρόνο  για την μόλυνση του περιβάλλοντος  με ραδιενέργεια  από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα .

Αυτά τα γεγονότα γέμισαν με φόβο και ανησυχία όλους μας και κυρίως τα μικρά παιδιά, τα οποία αποτελούν μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού , που έχουν την τάση να αναστατώνονται από φυσικές καταστροφές.

Αυτές οι ειδήσεις γέμισαν με άγχος κι ένα εντεκάχρονο κορίτσι από την Κεφαλονιά.

Οι γονείς της μικρης μας φίλης, της εξήγησαν ότι η Ιαπωνία είναι μακριά και προσπάθησαν να την ηρεμήσουν.  Όμως ο φόβος και η ανησυχία για την επομένη μέρα και οι φοβερές συνέπειες που έχει η πυρηνική ενεργεία  στο περιβάλλον, είχαν κυρίευση την μικρή μας φίλη, οπού  αποφάσισε να γράψει ένα γράμμα στον πρωθυπουργό εκφράζοντας τους φόβους της.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ.

Κεφαλονιά 26/03/2011

Κύριε πρωθυπουργέ είμαι η Ροζαλία Λιναρδάτου και πάω πέμπτη τάξη στο δημοτικό σχολείο Κεραμιών στην Κεφαλονιά, λοιπόν σκέφτηκα να σας γράψω αυτό το γράμμα με βάση το πυρηνικό  ατύχημα που έγινε στην Ιαπωνία μετά το σεισμό και το τσουνάμι. Άκουσα στις ειδήσεις πως εκτός απ’ το ότι δεν μπορούν να ψύξουν τον πυρηνικό αντιδραστήρα ,έχει ραγίσει κι’ ολας και θα προκαλέσει μάλλον έκρηξη και το πυρηνικό νέφος θα φτάσει στον Ειρηνικό ωκεανό και το κοντινότερο μέρος είναι η Αμερική που είναι το κοντινότερο μέρος και αμέσως μετά στην Ελλάδα. Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές και γι΄ αυτό σας προτείνω να πείσετε τους πρωθυπουργούς των γειτονικών χωρών να μην χτίζουν πυρηνικά εργοστάσια. Θέλω να σας κάνω μονό μια ερώτηση: Θα επιτρέπατε ποτέ να φτιάξουν στην Ελλάδα πυρηνικά εργοστάσια; Ελπίζω όχι κύριε πρωθυπουργέ γιατί αν ήμουν στην θέση σας δεν θα σκεφτόμουν πρώτα τα θετικά που έχει μια χωρά όταν έχει χτίσει πυρηνικό εργοστάσιο. Για παράδειγμα τα θετικά είναι το κέρδος και η ανακούφιση των εξόδων ,έτσι θα κοιμάστε ήσυχος τα βράδια; Ε΄ λοιπόν εγώ προτιμώ να δώσω 10ευρω παραπάνω στη Δ.Ε.Η. πάρα 10ευρω λιγότερα για να έχω ρεύμα και να φοβάμαι το τι και αν θα γίνει με το εργοστάσιο. Γι’ αυτό αποφάσισα να σας γράψω ,να σας μεταφέρω τους φόβους μου για τα πυρηνικά εργοστάσια. Θα χαρώ να λάβω μια απάντηση σας.

Με εκτίμηση
Ροζαλία Λιναρδάτου
Μαζαρακάτα Κεφαλονιάς
 
Υ.Γ. Η  μικρή μας φίλη έλαβε απάντηση από το πολίτικο γραφείο του πρωθυπουργού. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ